家長及學生分享

AAC升學顧問再次感激為我們分享留學點滴的家長及留學生!

您們的分享除了給予我們無限的鼓勵及支持,更為我們即將出國留學的學生提供不少心得及錦囊!

AAC升學顧問不但為家長及學生提供專業的海外升學服務,更視您們每一位為我們的朋友,保持定期的聯絡,了解彼此的近況。我們的宗旨除了要協助學生成功赴海外升學,亦希望能見證著您們成功畢業,投身不同專業,並將所學到的回饋社會。

AAC升學顧問的每一位很榮幸可以與您們一起成長! 歡迎舊生加入我們的Facebook

 

Harvey LAI

UNSW Foundation Studies
UNSW

Foundation Program
Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery

 
好多謝AAC升學顧問喺呢一年嘅幫助! 係大概一年前,當時我仲係香港讀緊大學。我自己覺得讀緊一個出路好似比較狹窄嘅一科,於是我就萌生起一個念頭,覺得可以去外國讀書。等我可以去追尋一個自己更加鍾意嘅科,工作機會更加多嘅科目。


自問我DSE成績唔算太好,可以揀嘅科目唔多,於是Joshua就叫我可以試下讀foundation,再用依一年時間摸索自己真正鍾意嘅科目。


當其時我都好掙扎,因為我要放棄香港嘅學位,同時間要用多大半年嘅時間讀一個銜接課程。


但係我喺呢一刻覺得當其時係做左正確嘅決定。我覺得依大半年嘅時間係絕對值得。喺依大半年,我重新裝備自己,我搵到我自己嘅目標 搵到自己想讀嘅科。


到最後喺foundation 考到唔錯嘅成績。最慶幸嘅係到宜家,終於入到我一直好想入嘅科。多謝Joshua Tang!

 

 

查看其他家長及學生分享

 

 請點擊以下照片查看家長及學生分享:-


課程種類院校介紹家長及學生分享AEAS英語考試聯絡我們


Trinity

Bookmark and Share

AAC 家長及學生分享

AAC升學顧問 Access Academic Consultanc